Utflukter

vg_utflukter

Porto Heli ligger ideelt til for dagsutflukter til en rekke interessante steder. Med bil kan du også utforske Hermione, Koilada og andre tradisjonelle landsbyer.

Interessante steder ellers er den gamle fiskerbyen i Porto Heli, det kosmopolitiske området St. Aemilianus med det pittoreske kapellet, den berømte grotten Frachthi på Koilada, vindmøllene i Kranidi, grottene nær landsbyen Didyma , klosteret i Agioi Anargyroi og «Avgo» klosteret.

Spetses
En historisk øy i Argo Saroniabukten, full av furutrær og med en befolkning på om lag 3.500 mennesker, de fleste i hovedsak engasjert i turisme, konstruksjoner og fiske. Omgitt av de små pittoreske øyene Spetsopoula, Mikro Bourboulon og Agios Giannis, er Spetses en av de mest populære helårs destinasjoner for både greske og utenlandske turister. På Spetses er det forbud mot bruk av biler.

Hydra
Idylliske Hydra «kunstnernes øy», er av mange regnet som en av de best bevarte og tradisjonsrike av de greske øyene.Ta en spasertur rundt i de koselige gatene eller sett deg ned på en taverna og ta en kopp gresk kaffe. På grunn av at øyen kun har to biler, nemlig søppelbilene, er man ikke plaget av støy eller bråk. All transport av varer og mennesker skjer med esel og muldyr

The ancient theather of Epidavros
Teateret på Epidavros ligger ca. 40 km fra Porto Heli og er helligdommen til den greske guden for helbredelse, Asklepios og åsted for en av de best bevarte amfiteatrene i Hellas. De har et utmerket museum og de gamle dramaene blir vist i amfiet (på ulike språk og med ulike teatergrupper) i løpet av juli og august.

Nafplion, hovedstaden i Hellas i det 19. århundre, med sin blanding av venetiansk, ottomansk og neo-klassiske bygninger er en fryd for øyet og ligger kun 90 km unna. Utsikten fra Palamidi festningen ruvende over byen er formidabel og du kan enten gå opp de 999 trinnene eller kjøre det meste av veien opp og klatre resten til fots.

Mykenae ligger ca. 100km fra Porto Heli, og er stedet du finner Tomb of Agamemnon og den berømte Lion Gate. Det er en sti gjennom ruinene til toppen av slottet hvor det er en fantastisk utsikt over det omkringliggende området.

Epidavros, Mykenae og Nafplion kan kombineres på én dags utflukt enten via en organisert tur, ved å forhåndsbestille en taxi eller leie en bil. For mer informasjon om disse og andre steder av arkeologisk interesse i Hellas, se det greske kulturdepartementet hjemmeside: www.culture.gr.

Korint ligger litt lengre unna, men likevel kun halvannen times kjøring i gjennom et vakkert landskap. I tillegg til den gamle byen hvor St Paulus forkynte og museet som huser funnene fra dette, er det verd å utforske den velkjente Korintkanalen der.

Athen

Enten du velger å leie bil eller benytte de regulære båtene er Athen kun vel 2 timer unna. Her kan du oppleve den kjente Syntagmaplassen hvor Parlamentet og Den Ukjente Soldats grav befinner seg. Akademiet og byens stolte Universitet passeres på vei til Den Panatenske Stadion, hvor de første moderne olympiske leker fant sted i 1896. Det arkitektoniske mesterverket Akropolis, bygget i det 5.århundre før Kristus, regnes som et av verdens underverk og bare må oppleves. Man blir slått av beundring og ærefrykt når man ser dimensjonene og de harmoniske proporsjonene på byggverkene. Beveger du deg helt til topps vil du ha Athen for dine føtter med en uforglemmelig utsikt. Athens gamleby Plaka er også vel verd et besøk med sine mange kafeer, små butikker og markeder. I den mer moderne bydelen av Athen vil du finne et yrende folkeliv og stort utvalg av forretninger.